Logo

Bøf stroganoff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


En klassiker, men nem at lave, trods det fine navn der stammer fra en ukrainsk storfyrste.

4 personer


#
600 g oksefilet eller rumpsteak
2 store løg
4 spsk smør
¼ l kraftig bouillon
¼ l piskefløde eller cremefraiche
1 spsk fransk sennep
½ spsk tomatpuré
saften af en halv citron
salt - friskkværnet peber


Lækre varianter:
250 g champignoner
Muskatnød
Muskatblomme
Tomatkoncentrat
*


Den klassiske grundopskrift:
Kødet skæres i tykke strimler og steges lynhurtigt - 1 minut - ved høj temperatur på pande eller i en kasserolle.


Så tages det op og stilles varmt.

Hak løgene fint og svits dem til de er blanke.

Tilsæt så bouillon og bring i kog.

Sættes så til side.


Stegepanden eller kasserollen varmes op igen, og fløden eller cremefraichen hældes over og koges af.

Tilsæt kødet og kødsaften, løgene, bouillonen, sennep, tomat og citronsaft.

Hæv varmen uden at retten kommer i kog.


Servér med kartoffelmos og fyldig rødvin.

Retten smager vældigt godt med skivekårne champignoner og en knivspids reven muskatnød / muskatblomme.


Et par spsk tomatkoncentrat går også an, men så er det ikke rigtig Stroganoff!




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her