Logo

Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

 

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus.

Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her opskriften på nem aftensmad, som er let at lave...Velbekomme

Til 4 personer. Kikærter i blød samt koge: 9 timer.

 

# Ingredienser

200 g tørrede kikærter

salt

4 majskolber

400 g spinat, frisk

olie

600 g hakket oksekød

1 tsk smør

 

* Tilberedning

Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer.

Skyl og kog dem møre i letsaltet vand i ca en time.

Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men med bid.

 

Fjern blade og tråde fra majsene, skær toppen til, så majsen kan ’stå’.

Skær nu majskornene fra oppefra og ned.

Læg dem i en gryde, overhæld med vand, drys med lidt salt og dryp med lidt olie.

Kog op og lad majskornene koge et par minutter, til de har den ønskede mørhed og det ønskede bid.

Skyl spinaten grundigt, der kan gemme sig meget jord i spinat, og den skal ikke knase af jord.

Kom spinaten i en gryde med 2 spsk olie og lidt salt.

Lad spinaten blive mør og reduceret, læg den i en sigte, så lidt af væden løber fra.

Form og hak kødet, krydr med salt og peber og steg i olie og smør.

Anret kødet med kikærter, spinat og majs, i én skøn forening.

 

Tips: Hvis du har travlt, kan du bruge kikærter fra dåse, majs fra dåse eller frost og frossen spinat.

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de 200 g tørrede kikærter her til 400 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren.

Og hvis de tages fra fryseren, til denne ret, skal de lige have et opkog, evt. her sammen med majskornene.

Som alternativ til oksekød, ville hakket kalv og svin (karbonade/krebinet) være et godt valg.

 

Energi: Protein 10 g. Kulhydrater 12 g. Fedt 5 g. Energi/ pers 574 kcal. Fedtenergi 34 %

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?









Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her