25 g  smør 
1 kg  oksefilet 
1 ½ dl  vand 
1 tsk  groft salt 
 friskkværnet peber 
½ tsk  tørret salvie 
 
Sauce: 
3 dl  stegesky fra fileten 
1 dl  friskklippet karse 
3 dl  cremefraiche 38% 
 friskkværnet peber 
 evt. Maizenamel 
 
Broccoli: 
600 g  broccoli 
25 g  smør 
1 fed knust hvidløg 
¼ tsk  groft salt 
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. 
Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. 
Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min. 
Sauce:
Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt cremefraiche. 
Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber. 
Lynstegt broccoli: 
Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min. 
Smag til med salt. Broccolien skal være sprød. 
Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. ialt). Jævn evt. saucen med Maizenamel.