
 
Lidt luksus i
weekenden: godt mørt oksekød. Tag bøfferne ud af køleskabet en halv time før de
skal steges og vend dem i marinaden. Lad dem stå ved stuetemperatur, mens du
tilbereder tilbehøret, så får du det bedste resultat. 
Arbejdstid: 20 min.
Stege/Bagetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
2 bøffer af
oksefilet eller tyndstegsfilet 
4 spsk Teriyaki
marinade 
300 g kogte
kartofler 
1 bdt purløg eller 2
forårsløg (fintsnittet) 
1 æg 
½ tsk stødt spidskommen
1 løg (fintsnittet) 
250 g champignon
(skiver eller kvarte) 
2 stilke bladselleri
(fintsnittet) 
1 spsk olie 
salt og peber 
*
 
Tænd ovnen på 180 °C.
Læg bøfferne i et
fad og vend dem i marinaden. 
Lad dem trække, mens
resten tilberedes. 
 
Riv kartoflerne
groft og vend dem sammen med fintsnittet purløg eller forårsløg, sammenpisket
æg, spidskommen, salt og peber. 
Fordel det i to til
fire smurte forme eller papir-muffinforme og bag dem i ovnen i ca. 20 min. 
 
Steg løg, champignon
og bladselleri i en gryde med halvdelen af olien ved svag varme i 10-12 min. 
 
Krydr bøfferne med
salt og peber og brun dem hurtigt på en pande med olie ved stærk varme. 
Skru lidt ned for
varmen og steg bøfferne færdige 2-3 min. på hver side. 
Tag bøfferne af
panden og server med kartoffel kager og grønsager. 
 
Se dejlige desserter her
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin