
 
Kød for feinschmeckere. Smager som en drøm - velstegt, let
krydret og serveret med lækkert kryddersmør, festligt. 
• Fileten er altid mager og mør. Det er kødet fra den bedste
del af dyret, 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 6-8 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Oksefilet med kryddersmør:
4 entrecôtes 
(skiver af oksefilet à 150g, ca 2 cm tykke) 
1 spsk hele peberkorn 
2 spsk smør eller margarine 
KRYDDERSMØR: 
2 kviste af henholdsvis basilikum, dild, estragon og
persille 
4 blade salvie 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
½ tsk salt 
60 g blødt smør eller olie
 
* Fremgangsmåde: 
1 Afpuds kødet og dup det tørt. 
Gnid bøfferne med groft knust peber. 
 
2 Rens krydderurterne og hak dem fint. 
Hak løget fint, pres hvidløget. 
Bland det bløde fedtstof med krydderurter, løg og hvidløg. 
 
3 Form blandingen til en rulle på et stykke
smørrebrødspapir. 
Et festligt alternativ er at komme smørret i en sprøjtepose
og sprøjte små rosetter ud på et stykke folie. 
Lad kryddersmørret stivne i køleskabet. 
 
4 Brun fedtstoffet på en pande og steg bøfferne 2-4 min. på
hver side - alt efter hvor gennem- stegte de skal være (se Tips & råd). 
 
5 Anret kødet på varme tallerkener og garner med rosetter
eller skiver af kryddersmør. 
 
Tips & råd  
 

De tre stegetrin for en 2 cm tyk skive oksefilet er: 
• 2-2½ min. - meget blodig ("rare"). Kødet føles
helt blødt ved tryk med en gaffel. 
• 2½-3 min. - blodig ("medium rare"). Kødet er
noget fastere ved kanterne. 
• 3-4½ min. - gennemstegt ("well-done"). Kødet
føles næsten hårdt og uelastisk.
 
VARIATION 
Råstegt kartoffelkage og smørvendt broccoli eller grillede
tomater og en råkost smager godt til.
Giv gerne en kraftig rødvin til. 
 
PR. PORTION: Kalorier 235 = Kilojoule 975 
Kulhydrat 0 g Protein 25 g Fedt 15 g (57%) Fibre 1 g.