1 kg  oksesteg eller kalvesteg – fx. tykkam eller bov. 
2 spsk  olie eller smør til stegning  
Marinade: 
2-4 dl rødvin  
1 dl olie  
3 spsk  vineddike 
1-2 dl vand  
3 fed hvidløg 
1 citron eller lime i skiver 
2 løg – skåret i grove stykker 
4 hele enebær 
6 hele peberkorn 
3 laurbærblade 
1 hel frisk rød chilipeber  
Sauce: 
væden fra oksestegen 
2 dl piskefløde 
30 g Danablue ost 
2 spsk  ribsgelé 
salt og peber 
Maizena til jævning hvis der ønskes en tykkere sauce. 
evt. kulør  
* Tilberedning
Marinaden blandes og hælder over kødet (marinaden skal dække kødet) som dækkes til og stilles i køleskab i 1-2 døgn. 
Kødet tages op af lagen og duppes tørt. 
Marinaden sies. 
Olien/smøres varmes i en gryde og kødet brunes på alle sider. 
Marinaden hældes ved og bringes i kog. 
Kødet småsimrer i 1-1½ time til kødet er mørt. 
Kartoflerne skrælles og koges/bages. 
Kødet tages op og dækkes til (trække i 10-15 minutter). 
Bønnerne koges ”al dente” – der skal stadig være ”bid” i dem. 
Stegeskyen bringes i kog og piskefløde, osten og gelé kommes i og smages til med salt og peber. 
Saucen kan evt. jævnes. 
Kødet skæres i skiver og retten er klar til servering.