Moskusokse med glaserede
rødbeder og røget marvsauce med milde krydderier
# Ingredienser 
600 g afpudset moskusoksefilet 
Rapsolie
200 g smør
1 kvist rosmarin
Salt. peber
 
Rødbeder: 
4 rødbeder
1 dl hønsebouillon 
1 dl æbleeddike 
Frisk skovmærke
 
Toast:
1 tynd skive toastbrød 
4 stk røget marv 
Hakket skalotteløg 
Fintplukket persille
 
Sauce:
1 dl æbleeddike 
2 spsk  honning 
3 g stjerneanis
2 g allehånde
2 g kardemomme 
4 dl kraftig hønsefond 
1 citron
* Tilberedning 
Rødbeder: Kog rødbederne møre i vand og flå skindet af. 
Halver rødbederne.
Kog hønsebouillon og æbleeddike op med skovmærke, læg rødbederne i og reducer til glacekonsistens.
 
Toast: Skær toastbrødet i 4 stave a 1x5 cm og steg dem sprøde i smør.
Steg marven, skær i skiver og fordel på crouton'erne. 
Drys med hakket skalotteløg og pynt med persilleblade. 
Hak crouton'erne i mindre stykker - lidt a la grov crumble.
 
Sauce: Kog æbleeddike og honning ind til karamel med stjerneanis, kardemomme og allehånde. 
Tilsæt fond og kog ind til rette smag og konsistens. 
Juster med citron og smør.
 
Kød: Bind den afpudsede filet op, krydr og brun i olie, tilsæt smør og en kvist rosmarin. 
Glasér til kødet er rosa. 
Lad hvile i 10 minutter. 
Skær til og fordel hakkede crouton'er på toppen af kødet
 
Anret på varme tallerkener.