Logo

Dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dild

 

Dild stammer oprindeligt fra det sydlige Asien og er en etårig urt fra skærmfamilien. Det er urtens unge blade man bruger. Dild har sin karakteristiske smag fra dildolier og er rig på A- og C-vitamin, jern, kalcium og kalium, betacarotener og andre antioxidanter.

 

Tips til tilberedning

• Gravning af laks

• Uundværlig som grønt drys på nye kartofler, fisk og skaldyr

• Frikadellefars af hakket svin, revet gulerod, revet løg, dild, citronsaft, æg, mel, salt og peber

• Brug den i kryddersmør

 

Vidste du at...

Frisk dild mister sin smag ved varmepåvirkning. Derfor skal den først tilsættes varme retter lige inden servering.

 

Opbevaring

I plastpose- eller bøtte i køleskab. Holdbarhed 3-4 dage. Dild kan også fryses.

 

I sæson

Januar til December

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her