Logo

Hindbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbær

 

Hindbær findes vildt i naturen i hele Europa, men findes også i Asien. Hindbær er en flerfoldssamfrugt, med mange små, røde stenfrugter. De findes både vilde og dyrkede. De smukke hindbær har en fin og meget aromatisk smag med en syrlig tone. Vilde hindbær er små og særligt aromatiske. Hindbærret er et sart bær og skal ligge i ét lag, da det ellers bliver mast. 

 

Tips til tilberedning

• Hindbær spises oftest helt friske eller bruges som pynt på kager eller desserter.

• Prøv også at bruge hindbær i en grøn salat. De bidrager med et helt fantastisk twist i salater.  

• Mos eller blend en bakke hindbær (250 g) med 100 gram sukker og en tsk citron. Brug pureen som topping på en skive vaniljeis eller i en pandekage. 

 

Vidste du at...

Der både findes røde, gule, sorte, orange og hvide hindbær.

 

Opbevaring

Hindbær skal opbevares i køleskab men de har en meget kort holdbarhed på ca. 1-2 dage.

Du kan godt vælge at fryse hindbær ned. Hvis de skal bruges til grød eller lign. kan de fryses sammen i en stor pose. Hvis du vil bruge bærrene hele kan det være en god idé at løsfryse dem, så de ikke fryser sammen til en klump. Så snart i de enkelte bær er frosne kan de efterfølgende opbevares i fryseren i samme pose.  

 

I sæson

Juni til Oktober

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her