Logo

Løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løg

 

Løg er en af hovedbestanddelene i hverdagens madlavning. Løg kan bruges både rå og tilberedte. Hvor de rå løg har en skarp smag fremstår de milde og søde efter tilberedning.   

 

Tips til tilberedning

• Løgene mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.

• Brug løg i tynde både i wokretter, salater og sammenkogte retter.

• Bag hele pillede løg i ovnen sammen med stegen.

• Stegte løg med æbler og timian er godt tilbehør til kødretter.

• Stegte, bløde løg steges ved lav varme i lang tid.

• Mildere løg til salaten: Læg løgringe eller hakkede løg i kold vand i 15 minutter. Voila, så nemt bliver de mildere.

 

Koldmarinering af løg

Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.

 

Vidste du at...

At der findes mange sorter af løg i både røde, gule og hvide farver. Hver løg-type har sine fordele i madlavningen. 

 

Opbevaring

Opbevar tørrede løg tørt og køligt væk fra andre madvarer, da de kan afgive smag.

 

I sæson

Januar til December

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.041 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her