 
 
 
 
Riflet tærte, først
bagt i airfryer, derefter fyldt med en cremet fransk løgblanding og afsluttet
med et knækket æg på toppen, før stegning i airfryer til perfektion.
10 min forberedelse. 30
min kogetid. 2 portioner
 
# Ingredienser
2 plader mørdej, lige optøet
1 spsk olie
1 lille løg, skåret i tynde skiver
75 g flødeost
2 spsk cremefraiche
25 g (¼ kop) revet cheddar
3 store æg
Hakket frisk purløg til servering (valgfrit)
 
* Tilberedning
Smør to 11,5 cm riflede tarteletforme let.
Læg 1 stykke mørdej på et let meldrysset bord. 
Top med den resterende dejplade. 
Drys med lidt mel og rul ud til 3 mm tykkelse. 
Skær i halve diagonalt. 
Hæld 1 halvdel i en forberedt tærteform. 
Gentag med den resterende dejhalvdel og tærteform. 
Skær overskydende dej af. 
Beklæd formene med bagepapir og fyld med bagebønner eller
ris. 
Læg i kurven på en XXL airfryer og luftsteg ved 200 °C i 6
min. 
Fjern papiret og bagebønner eller ris og luftsteg i
yderligere 2 min.
 
Varm imens olien op i en stegepande ved middel varme. 
Tilsæt løg og steg under omrøring af og til i 10 min eller 
indtil de er gyldne og karamelliseret. Stil til side for at
køle lidt af.
 
Kom flødeost, cremefraiche, cheddar og 1 æg i en skål. 
Tilsæt løget. Rør for at blande godt. Krydr. 
Fordel blandingen mellem tærteformene. 
Lav en lille fordybning i midten af hver tærte. 
Knæk et æg ned i fordybningen. Gentag med den anden tærte og
æg. 
Drys med peber.
 
Luftsteg ved 170 °C i 10-12 min eller indtil de er lige
gennemstegte. 
Lad det køle af i airfryeren i 5 min, eller indtil ægget er
kogt efter din smag.
Drys med purløg før servering.
 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------