Logo

Ærtesuppe med gulerod ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 port.
¾ dl (60 g)  tørrede gule ærter
2 ½ dl  vand
1 nip salt
½ stk løg
½ stk mellemstor gulerod
½ nip merian og/eller
½ nip timian
½ stk bouillonterninger
 
Rens og skyl ærterne og læg dem i blød efter anvis­ningen på posen.
Skyl de udblødte ærter.
Giv dem et opkog i vand med salt, fjern skummet.
Tilsæt pillet løg, skåret i kvarte.
Kog ærterne ved svag varme under låg, til de er møre, ca. 1 time.
Kom gulerodsskiverne i ved slut­ningen af kogetiden.
Smag til med merian og/eller timian og med bouillonterning.
Server som hovedret med brød og derpå frugt eller en portion pandekager.
 
Næringsindhold i 1 portion ærtesuppe og 1 portion pandeka­
ger med ½ dl frosne bær
kj 2490, kcal 595, fibre 12,0g, fedt 15,3g (23E%) mættet fedt 3,2g, flerumættet fedt 5,9g, P/S 1,8, kolesterol 125 mg
 
Næringsindhold i 1 portion ærtesuppe, 2 stykker knækbrød med blød plantemargarine og 2 skiver ost (30+/17% fedt) og 1 appel­sin
kj 2290, kcal 550, fibre 14,7g, fedt 12,1g (20E%), mættet fedt 4,7g, flerumættet fedt 3,2g,  P/S 0,7, kolesterol 19 mg.
 
Man kan selvfølgelig købe færdiglavede gule ærter med flæsk, hvis det skal være nemt. En portion færdiglavede gule ærter 2 ½ dl, fx. Findus, inde­holder ca. 700 kj eller 170 kcal og ca. 4,0 g fedt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her