Logo

Andepaté og krydret appelsinkylling med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andepaté og krydret appelsinkylling med mandler

 

December står for døren, og vi varmer op med opskrifter på vildandepaté og kylling stegt med appelsin og krydderier.

 

Vildandepaté med salat og brød

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid. Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min. Fryseegnet. ca. 12 personer. 

 

#

400 g vildandebryst uden skind og ben

2 spsk olie

800 g hakket kalv- og svinekød

1½ spsk groft salt og friskkværnet peber

2 tsk knuste enebær

2 æg

2½ dl piskefløde

8 laurbærblade

200 g bacon i skiver

lidt smør til formen

 

Tilbehør: cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød

*

 

Dup andekødet tørt med køkkenrulle.

Varm olie på en slip let-pande og brun kødet på begge sider.

Krydr med salt og peber og tag kødet af panden.

 

Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt knuste enebær og krydr godt med peber.

Pisk æggene sammen og rør dem i.

Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.

Lad farsen hvile i ca. 30 min.

 

Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør.

Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen.

Fordel laurbærblade og baconskiver på toppen af patéen.

Bag den i ca. 1 time ved 175 °C.

Kernetemperaturen skal være 80 °C (målt med stegetermometer).

 

Lad patéen køle helt af (gerne til næste dag) og server den i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.

 

Krydret appelsin kylling med mandler

Arbejdstid: 30min. Stegetid: ca. 45 min. 4 personer

 

1 kylling

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

2-3 økologiske appelsiner

10 kryddernelliker

2 gulerødder

1 lille knoldselleri

2 tsk rosa peberkorn 5 hele stjerneanis

50 g rosiner

3 dl appelsinsaft

 

Drys: lidt bredbladet persille 50 g mandler

 

Tilbehør: brød

*

 

Del kyllingen i 8 stykker: halve lår og halve bryststykker.

Gnid dem med olie, salt og peber og læg dem i et smurt ovnfast fad.

 

Vask appelsinerne og skær dem i både.

Stik nelliker i appelsinbådene og læg dem ved kyllingestykkerne.

 

Skræl gulerødder og selleri og skær dem i mindre stykker.

Læg også dem i fadet sammen med krydderier og rosiner.

Hæld saften ved og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.

 

Skyl og hak persillen. Hak mandlerne.

 

Drys retten med mandler og persille og server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her