Bigos er en traditionel gryderet, der stammer fra blandt andet Polen og Ukraine. Opskriften varier fra region til region og fra familie til familie. Her laves den blandt andet med sauerkraut og bacon
# Ingredienser
600 g bacon
2 kg skinkekød
600 g løg
200 g tomatpuré
3 tsk kommen
rosenpaprika
merian (vigtigt !)
2 kg snittet hvidkål
1 kg surkål (sauerkraut)
1 l hvidvin evt. mindre
3 x 250 g champignon
10 kålpølser (røgede pølser)
evt. hvidløg
* Tilberedning
Kødet og grønsagerne svitses let.
Puré og krydderier tilføjes sammen med lidt vand.
Simrer i ca ½ time.
Herefter tilføjes kålen og champignonerne samt pølserne.
Det simrer ca. ½ time.
Det er vigtigt, at pølserne er røgede.
Kan man ikke få det, kan man anvende lidt mere bacon/evt. anden røgvare.
Serveres med et godt glas øl.