Vi
har givet den klassiske livret farverigt grønsagsfyld i både sauce og ris.
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 30 min.
Kødboller:
400
g hakket svinekød
1 tsk
salt
1 løg
4 spsk
hvedemel
1 æg
2 dl
mælk
1
liter bouillon
salt
og peber
Sauce:
1 løg
1
rød peberfrugt
1 tsk
olie
1-2
tsk karry
1 dl
mælk
ca.
3 spsk majsstivelse
Tilbehør:
325
g ris
200
g frosne ærter
200
g frosne majskerner
1-2
dl vand
25
g smør mangochutney
*
Rør
kødet sejt med salt, og tilsæt peber, finthakket eller revet løg, mel, æg og
mælk.
Giv
bouillonen et opkog i en gryde, og skru ned, så den akkurat simrer.
Form
farsen til boller, og lad dem simre i bouillonen i ca. 10 min.
Pil
løget og hak det fint.
Rens
peberfrugten, og skær den i små terninger.
Svits
løg, peberfrugt og karry i en gryde med olie.
Tilsæt
½ liter siet bouillon fra bollerne, og kog det igennem.
Rør
mælk med majsstivelse, og rør det i saucen.
Lad
saucen simre i 5 min., og smag til med salt og peber og evt. mere karry.
Kog
risene efter pakkens ansvisning.
Varm
ærter og majs i en gryde med lidt vand og smør.
Smag
til med salt og peber, og vend dem sammen med de kogte ris.
Læg
de afdryppede kødboller i saucen, og server med risblanding og mangochutney.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin