¾ kg søde kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker
3 store skalotteløg skåret i skiver
1 stort knust fed hvidløg
1 spsk æbleeddike
¼ tsk salt
¼ kg kogt skinke skåret i 1 cm. stykker
¼ tsk friskkværnet sort peber
2 spsk olivenolie
1 spsk dijonsennep
½ tsk cayennepeber
brøndkarsekviste
Læg de søde kartofler med så meget vand, at de er dækket, i en 3 l. gryde
over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 10-15 minutter, eller
indtil kartoflerne er netop møre.
Hæld vandet fra.
Opvarm 1 spsk olivenolie, i en pande over middel varme, og svits skinke,
skalotteløg, hvidløg og sort peber, indtil skinken er let brunet, under
jævnlig omrøring.
Tilsæt de søde kartoffelstykker, steg dem 3-5 minutter længere, eller
indtil de er møre.
Bland sennep, eddike, cayennepeber og slat i en skål.
Tilsæt kartoffelblandingen, rør det hele godt sammen.
Fordel kartoffelsalaten på et fad og læg brøndkarsekvistene ovenpå.