4 lamme- eller bede koteletter a ca. 200 g
2 spsk olie
4 skiver røget skinke
2 spsk smør
2 bananer
Koteletterne gnides grundigt med peber og den ene spsk olie.
En grillpande pensles med resten af olien, og når panden er meget varm, steges koteletterne 3-4 minutter på hver side.
Drys med salt og hold koteletterne varme på et serveringsfad.
På den anden stegepande steges skinkeskiverne sprøde.
De tages op, og smørret smeltes på panden.
Bananerne skrælles, halveres på langs og steges gyldne på begge sider i smørret.
Lige inden serveringen lægges en skive skinke på hver kotelet og herover en halv stegt banan.
Hertil passer små faste pillekartofler og stegesmør fra panden.
Tips: Lamme- og bedekød egner sig fortrinligt til grillstegning.
Ikke mindst fordi overflødigt fedt drypper af under grillningen.
Amerikanerne har det med at servere ananasskiver, røde cocktailbær og andre sydfrugter til mange af deres kødretter.
Den slags kreationer får gerne betegnelsen ”a la hawaii”.
Her er en tillempet version som nok passer bedre til den europæiske smag.