1 frisk chili
1 rødløg
2 fed hvidløg
500 g hakket kalv og flæsk
4 spsk hvedemel
2 æg
4 spsk mælk eller danskvand
1 tsk spidskommen
salt og peber
Salsa:
8 friske tomater
frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 chili
(oliven)olie
4 spsk eddike
2 spsk tomatpuré
4 spsk sukker
salt og peber
kartoffelbåde
*
Hak chili, rødløg og hvidløg fint.
Rør kødfarsen med 1 knsp salt, og vend med mel, æg og mælk.
Tilsæt hakket chili, rødløg, hvidløg og spidskommen til kødfarsen.
Lad farsen stå og trække. Lav salsaen imens.
Hak tomater, basilikum, hvidløg og chili fint.
Sæt en gryde over varmen, og tilsæt en smule olie.
Når olien er varm, tilsættes tomater, basilikum, hvidløg, chili og eddike.
Lad salsaen koge i 2 minutter, og tilsæt så tomatpuré og sukker.
Smag til med salt og peber.
Tag salsaen af varmen
Form mindre frikadeller af kødfarsen, og steg dem på en varm pande i ca. 3 minutter på hver side. Tjek, at de er gennemstegte.
Server dellerne med salsa og ovnstegte kartoffelbåde til.
Tips: Du kan også bruge kylling- eller kalkunfars til dine deller.
Chili indeholder stoffet capsaicin, der er kendt for at sætte ild til din forbrænding.