(6 personer)
1 ½ kg choucroute
½ l Alsace Riesling
100 g løg
30 g hakket hvidløg
1 laurbærblad
6 enebær
12 koriandelfrø
3 nelliker
100 g gåsefedt
1 l fjerkræ bouillon
600 g kartofler
6 Strasbourgpølser
6 Montbebéliard-pølse
6 leverboller (Knöpfle)
3 sprængte svineskanke
6 blodpølser
500 g røget svinebryst eller nakkekam
500 g røget flæsk
500 g saltet f!æsk
Sauter hakket løg og hvidløg i gåsefedt og kog af med Riesling.
Læg halvdelen af kålen i gryden, kom skank, svinebryst og flæsk ovenpå. Lav en krydderipose med krydderierne og læg dem i gryden, dæk med resten af kålen, hæld bouillon på, dæk gryden med låg og stil den i ovnen ved 180º i 2 timer.
Pocher pølser og leverboller i vand og kog kartoflerne.
Server retten på store tallerkener med reven peberrod og sennep.