Den alsaciske nationalret. Mange siger den er fed, andre at den er meget mættende. Hvad mener du?. Denne opskrift på surkål er ikke ægte choucroute, men lige så god. Og så er man fri for at have en boblende trætønde stående uden for døren.
4 slags kød fra grisen: noget røget, noget ferskt, noget sprængt og en favoritpølse
2 hvidkål
3 store finthakkede løg
10 gram spidskommen
10 knuste enebær
2 knuste hvidløgsfed
3 dl kryddereddike
Køb de fire slags kød fra grisen hos en god slagter. Det skal være noget røget, noget ferskt og noget sprængt. Der må gerne være en pølse også. Fin eller grov - frit valg. Men køb kvalitet. Det drejer sig om smag. Kog tingene langsomt, det er nemt. Alle har kogt en hamburgerryg før.
Og så kommer vi til surkålen: De to hvidkål snittes så fint man orker. Kålen kommes i en stor skål. Der skal være plads. Heri kommes de finthakkede løg, krydderierne og eddiken. Brug den eddike du bedst kan lide. Det må godt være en med smag i. Bland det hele meget omhyggeligt.
Stil kålen køligt og bland den meget omhyggeligt et par gange dagligt i tre-fire døgn. Så er den klar. Kog kålen godt igennem under låg i 30-35 minutter og server den med det gode kød og sennep. Måske også en kartoffel ?.