Logo

Glaseret kalvetykkam i blodappelsin og agen svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
700 g kalvetykkam bundet op som steg.
150 g rengjorte rodfrugter i grove stykker.
1 grofthakket løg.
2 fed hvidløg.
Laurbær, timiankviste, sort peber.
1 dl rødvin.
Saft af 2 blodappelsiner
(skær lidt fileter af appelsinen inden den presses!) .
Finthakket skal af 1 blodappelsin.
3 dl kalvefond.
½ dl Sherry.
100 g Agen svesker uden sten.
30 g smør til sauce og smør til stegning
 
Garniture:
4 skiver spegeskinke, gerne den norske Skk eller en Serranoskinke.
1 lille spidskål skåret fri af stok.
Timianblade.
60 g St. Clemens blå ost.
30 smør.
Groft brød ristet sprødt i ovnen.
Havsalt, friskkværnet peber
 
Varm ovnen op til 160°.
Krydr stegen med salt og peber, gerne 1 time før tilberedning.
Brun stegen grundigt i smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
Tag stegen op og brun rodfrugter og løgene.
Læg stegen tilbage i gryden med krydderurter, rødvin, appelsinsaft (men gem lidt) og kalve­fond.
Kog væsken op, skum grundigt, efterhån­den som retten kommer i kog.
Sæt gryden i ovnen i ca 1 ½ time, vend ste­gen undervejs,
Tag stegen op, si fonden, kog ind til det halve, glaser stegen i fonden, så den bliver flot og glin­sende.
Tilsæt sherry, Agen svesker og appel­sinskal.
Pisk en klat smør i saucen sammen med resten af appelsinsaften og smag til med salt og peber.
 
Garniture: Steg spegeskinken "crispy" i ovnen.
Smelt smøret i en gryde, tilsæt lidt vand, timi­anblade og salt, læg kålen i og damp den hur­tigt under låg, til den er mør, men stadig fast.
 
Anretning: Skær en pæn skive af kødet og ser­ver med sauce og svesker.
Anret spidskå­len på kødet med klatter af ost, blodappelsin­fileter, sprødt brød og skinke.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her