Logo

Chokoladekage med kaffemousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage med kaffemousse

 

En cremet chokoladekage er perfekt som dessert.

1 kage/10-12 stykker. Arbejdstid: 40 min. Bage/hviletid: 1½ time. Fryseegnet

 

#

150 g chokolade

150 g smør

3 æg

125 g sukker

25 g hvedemel

 

Kaffemousse:

5 blade husblas

50 g chokolade

1 kop stærk varm kaffe

4 æggeblommer

50 g sukker

3 dl piskefløde

 

Drys: stødt kanel

*

SMELT stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.

 

DEL æggene, og pisk æggeblommerne og 100 g sukker til en tyk og luftig creme.

Pisk æggehviderne stive (med rene piskeris), og vend 25 g sukker i.

 

VEND forsigtigt den smeltede chokoladesmørblanding i æggeblommeskummet, og sigt melet i dejen.

Vend forsigtigt æggehviderne i, og hæld dejen i en smurt springform.

 

BAG kagen i ca. 25 min. ved 200 °C, og stil den til afkøling på en rist.

 

SÆT kagen på et fad. Vask springformens kant, og spænd den omkring kagen.

 

UDBLØD husblassen i koldt vand i 5 min.

Knug vandet ud, og smelt husblassen og små stykker chokolade med varm kaffe.

 

PISK æggeblommer og sukker til en tyk creme.

Vend kaffeblandingen og derefter let pisket flødeskum i.

Hæld kaffemoussen over chokoladekagen, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time, til den er stivnet, men stadig cremet.

Drys med kanel, løsn kagen fra formen, og fjern formen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her