Saltet og røget! -herlig sommermad - og der er godt forslag
i en spegeskinke, et røget lammelår og andet røget kød. Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca. 45 min.
#
400 g røget skinke, evt. spegeskinke
1 løg
smør
4 kogte kartofler
4 små gulerødder
2 dl ærter, frosne, optøede
6 æg
5 dl kaffefløde
salt, peber persille
*
1. Skær fedtet af skinken og skær kødet i små terninger.
2. Svits det grofthakkede løg i smør på en pande.
Skær kartofler og gulerødder i små terninger, der blandes
med skinke, løg og ærter.
Læg det i et ovnfast fad.
3. Pisk æggene med fløde, tilsæt krydderier og hæld
blandingen over skinke og grønsager i fadet. Dæk formen med alufolie.
4. Bag retten i en varm ovn ved 200 °C i 30 minutter.
Fjern folien de sidste 15 minutter.
5. Serveres i fadet, drysset med hakket persille.
Brød, syltede rødbeder og en grøn salat er fint til.
Hvis retten skal række til mange, serverer du fx grønne
båndnudler til.
Tips: Et stykke
saltet eller røget skinke er praktisk at have i huset. Se Kendte røgede skinker