Logo

Skinkestang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkestang

 

Traditionelt bliver en skinkestang bagt med butterdej, men denne udgave er med mere brød og mad i, så den mætter på en behagelig måde.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 35 min. Fryseegnet

 

Dej:

25 g smør

1 dl lun mælk

25 g gær

½ tsk salt

ca. 100 g hvedemel

50 g grahams- eller rugmel

 

Fyld:

300 g broccoli

250 g champignon

1 spsk olie

1 bundt forårsløg

1 spsk hakket frisk timian

200 g kogt skinke i terninger

100 g flødeost

1 spsk dijonsennep

salt og peber

 

Pensling:

1 æg

 

Salat:

1 salathoved

250 g cherrytomater

1 spsk olie

1 spsk æbleeddike

*

 

Smelt smørret i en kasserolle.

Træk kasserollen fra blusset, og tilsæt mælk.

Hæld blandingen i en ælteskål, og opløs gæren i mælken.

Tilsæt salt, hvedemel og grahams- eller rugmel, og ælt dejen, til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve, mens fyldet laves.

 

Skær broccoli i små buketter, og skær stokken i terninger.

Skær rensede champignon i skiver.

Steg broccoli og champignon i olien på en stor pande, til champignonerne er brune, og broccolien mør, men stadig med lidt bid.

Lad grønsagerne køle lidt af på panden.

 

Rens forårsløgene og snit dem fint.

Skyl timianen grundigt, og hak den fint.

Rør det i grønsagerne sammen med skinke, flødeost og sennep.

Smag til med salt og peber.

 

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30x30 cm.

Læg dejen på en bageplade med bagepapir.

 

Fordel fyldet i en lang stribe på midten af dejen.

Klip dejen i siderne med en saks i 2-3 cm brede strimler på skrå.

Fold strimlerne ind over fyldet som om du flettede dejen.

 

Pisk ægget sammen med 1 spsk vand i en kop, og pensl skinkestangen.

Bag skinkestangen i 20-25 min. ved 200 °C.

 

Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker.

Halvår cherrytomaterne, og bland dem med salaten.

Pisk olie og æbleeddike sammen med salt og peber, og vend dressingen i salaten.

 

Skær skinkestangen i tykke skiver, og server med salaten.

 

TIPS: Du kan bruge optøet, helbladet spinat (presset fri for væde) i stedet for broccoli.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her