1000 g skinkesteg ridset i sværen
700 g blandede vintergrønsager, fx. porre, løg, persillerod, pastinak, knoldselleri, kålrabi, rosmarin, laurbærblad, timian
5 dl god bouillon (eller vand)
 
Sauce: 
5 dl god bouillon
2 skalotteløg
2 syrlige æbler, fx. belle de booskop
2 grene rosmarin
1 spsk dijonsennep
¼ fl.hvidvin
2 dl piskefløde
svinefedt (afskummet fra bouillonen) eller smør
Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud. 
Bland dem med krydderurte kviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ovnfast fad. 
Hæld bouillon eller vand ved. 
Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. 
Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. 
Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen. 
Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200ºC. 
Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant. 
Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen). 
Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra. 
Lav saucen imens. 
Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. 
Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. 
Sautér lidt videre. 
Kom hvidvin på og kog ind til ½ dl  
Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. 
Smag til med salt og peber.