Sæt rigtig sommermad på menuen: grillede revelsben med salat
med nye kartofler og en super enkel dessert med søde jordbær.
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 40 min. (+ tid til
optænding af grillen) Marineringstid: mindst et par timer Ikke fryse-egnet. 4
personer.
# Grillede revelsben
1 kg revelsben (eller ribsteaks)
BBO-sauce:
250 g saftige soltørrede tomater (evt. i olie, afdryppede)
4 fed hvidløg (knuste)
2-3 små stærke chilier (uden kerner)
3 spsk dijonsennep
25 g frisk ingefær (fintrevet)
2 spsk olie
brun farin
evt. lidt vand
lidt olie (til grillristen)
Salat:
1 grønt salathoved
500 g kogte, kolde kartofler (skiver)
1 dl
mayonnaise
½ citron
(saft)
1 bundt
dild
salt og friskkværnet peber
*
Kog revelsben i letsaltet vand i ca. 30 min. Ribsteaks har
kort stegetid og skal ikke koges.
Blend ingredienserne til BBO-saucen i en foodprocessor til
cremet konsistens.
Tilsæt evt. en anelse vand.
Bland saucen med kødet og lad det gerne marinere i flere
timer i køleskab.
Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er
hvidglødende.
Skrab kullene til side, så de kun dækker halvdelen af
grillens bund.
Herved undgås fedtdryp i kullene, flammer og for meget røg.
Pensl grillristen med olie og steg kødet på den del af
risten, der ikke er direkte over kullene.
Hold risten hævet over kullene til middel varme og vend
kødet hyppigt (i alt 5-10 min., til de er gyldne og varme).
Server med salat blandet med kartofler og dressing af
mayonnaise, citronsaft og dild.
Smag til med salt og peber.
Sådan ser rå revelsben ud.
Jordbærdessert
Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
500 g modne jordbær
3 dl piskefløde
1 stang vanilje (kornene)
ca. 50 g flormelis (afhængigt af bærrenes sødme)
ca. 20 marengs-kys
Pynt: evt. citronmelisse
*
Skyl jordbærrene, tør dem og skær dem i stykker.
Pisk fløde og vaniljekorn til blødt skum og smag til med
sigtet flormelis.
Vend jordbær og groft knuste marengs-kys i cremen lige før servering.
Pynt evt. med citronmelisse og nyd straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin