
 
Prøv
at lave julens æbleflæsk med rosenkål og let bitre tranebær. Nyd evt. rester af
æbleflæsk på et stykke rugbrød næste dag. 
Arbejdstid:
ca. 30 min. Stegetid: ca. 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen 
 
#
250-300
g svinebryst/flæsk (½ cm tykke skiver) 
salt
1
løg 
2-3
kviste frisk timian (eller ½ tsk tørret) 
friskkværnet
peber 
1
stort madæble 
250
g rå rosenkål 
2 spsk
friske eller soltørrede tranebær 
Tilbehør:
evt.
groft brød 
*
 
DUP
kød skiverne tørre med køkkenrulle. 
Varm
panden godt op. 
Læg
skiverne på panden og brun dem i ca. 1 min. på hver side. 
Skru
ned til middelvarme, og steg dem sprøde. 
Vend
jævnligt. 
Tag
flæsket af panden, og drys med salt. 
 
Pil
løget, skær det i skiver, og steg dem klare i resten af fedtet. 
Krydr
med timian, salt og peber. 
Vask
og udkern æblet, og skær dem i skiver eller både. 
Rens
rosenkålene, og snit dem fint. 
Vend
æbler, rosenkål og tranebær sammen med løgene, og steg det hele mørt. 
Læg
det stegte flæsk oven på æble-løg-kål blandingen. 
Server
evt. med brød.