Ved at flække
mørbraden halvt igennem og brede den ud, får du et stykke kød, som er
nogenlunde lige tykt over det hele og dermed rigtig velegnet til grillen.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 10 min.
#
300 g afpudset
svinemørbrad
2 rødløg
Marinade:
1 spsk soyasauce
1 spsk citronsaft
1 spsk olie
½ spsk farin
1 fed hvidløg, knust
salt og peber
Persilleolie:
1 stor håndfuld
persille
1 økologisk citron
1 dl olie
Tilbehør:
brød eller kartofler
*
Flæk mørbraden lidt
mere end halvt igennem på langs, åbn den, og bank den let, så den er lige tyk
over det hele.
Pil rødløgene, skær
dem i tykke skiver, og træk dem på korte spid.
Rør marinaden
sammen, og hæld den over kød og rødløg.
Vend det rundt, og
lad det marinere i mindst 15 min.
Skyl persillen
grundigt, og slyng den tør.
Blend den sammen med
lidt fintrevet citronskal og olie.
Smag til med salt og
peber.
Steg kød og rødløg
på en varm grill (eller grillpande) i 4-5 min. på hver side.
Lad kødet hvile tildækket
i 5 min.
Skær kødet i skrå
skiver (eller i 2 bøffer), og server med rødløg, persilleolie og brød eller kartofler.
TIPS: Frys
overskydende persilleolie i små portioner til senere brug.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin