Bland en god krydderiblanding og brug den både til kød og
kartofler i denne nemme opskrift. Kødet trækker med krydderierne,
mens kartoflerne er i ovnen.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene, så halver portionen.
#
300 g afpudset svinemørbrad
2 tsk paprika
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt fennikel
1 tsk havsalt
300 g nye kartofler
½ spsk olie
Salat:
200 g spidskål
200 g gulerødder
3-4 spsk citronsaft
2 spsk sirup
Myntedressing:
1 dl kvark, fromage frais eller syrnet fløde
frisk mynte salt og peber
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Bland de tørrede krydderier og del dem i to portioner.
Skær kødet i tykke skiver og vend dem sammen med den ene
portion.
Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve eller kvarter og vend dem med olie og
resten af krydderiblandingen.
Læg kartoflerne i en lille bradepande foret med bagepapir og
sæt dem i ovnen 20-25 min.
Snit spidskål og gulerødder i meget tynde strimler og vend
dem sammen med citronsaft, sirup, salt og peber.
Rør kvarken sammen med finthakket mynte, salt og peber.
Steg kødet på en grill, grillpande eller under grillen i
ovnen ca. 3 min. på hver side.
Anret kødet med kartofler, salat og myntedressing.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin