Når du grillsteger
en svinemørbrad, bliver den dejlig saftig. Vi har også grillet svampe som
tilbehør - lidt citronsaft og persille sætter prikken over i'et. Hvis du bruger
en økologisk citron, kan du blande lidt fintrevet citronskal sammen med
persillen - og måske også lidt hvidløg (a la gremolata).
Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: 25 min. 4 personer
# Ingredienser til :
1 stor svinemørbrad
(500 g)
2 spsk. olie
salt og peber
400 g store svampe,
fx portobello eller champignon
2 spsk olie
½ citron
1 bundt persille
Salat:
2 bakker spæde
salater (200 g)
2 tsk dijonsennep
2 spsk hindbæreddike
3 spsk olie
salt og peber
200 g hindbær
Tilbehør: kogte nye
kartofler
*
Sådan laves Grillstegt svinemørbrad med svampe:
Skær svampene i
tykke skiver, i halve eller lad dem evt. være hele.
Pensl dem med lidt
olie og steg dem gyldenbrune på en varm grill, til de er møre og har et fint
mønster.
Læg dem på et fad,
krydr med salt, peber, dryp med citronsaft og drys med hakket persille.
Afpuds mørbraden og
pensl den med olie.
Læg den på grillen
ved middelhøj varme.
Steg mørbraden
gyldenbrun på alle sider ca. 25 min.
Tjek evt. med et
stegetermometer; det skal vise 62-65 °C.
Krydr kødet med salt
og peber og lad det hvile på et skærebræt under alufolie i 10 min.
Salat: Skyl og tør
salaten.
Pisk sennep sammen
med hindbæreddike og tilsæt olien.
Vend salaten med
dressingen og smag til med salt og peber.
Drys salaten med
hindbær.
Skær mørbraden i
tykke skiver, anret med de stegte svampe, salat og kogte kartofler.
Tips: svinekød må
gerne nydes rosastegt, hvis du foretrækker det. Hvis der er salmonella i
svinekød, sidder bakterierne nemlig yderst på kødet, hvor varmen bliver høj
under stegningen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------