(4 personer)
1 dl piskefløde
2 endivier
½ spsk sukker
Citronsaft
4 skiver Serrano skinke
Kørvel
Jomfruhummerfond:
8 jomfruhummere
1 skalotteløg
25 g persillerod
25 g selleri
½ hvidløg
½ stjerneanis
1 gulerod
½ fennikel
2 spsk olivenolie
1 spsk tomatpure
1 dl hvidvin
4 dl vand
Salt, peber
Jomfruhummerfond: Tag jomfruhummerne ud af skallerne og fjern tarmen.
Rist skollerne i olivenolien, tilsæt grønsager i mindre stykker og rist det hele grundigt.
Tilsæt tomatpure, hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt vand.
Skru ned for varmen, når fonden koger og lad simre i ca. 25 minutter.
Si fonden og kog ind til det halve.
Tilsæt fløde og kog bisquen tyk.
Smog til med salt, peber og lidt citronsaft.
Kog endivierne møre i vand, så det dækker, med lidt sukker.
Halver på langs i 4 halve og rist på panden i lidt olivenolie.
Bag Serrano skinkeskiverne mellem 2 plader i ca. 10 minutter ved 180º. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er sprøde.
Steg jomfruhummerne på en pande i co. 2 minutter.
Anret endivien midt på dybe tallerkener og læg jomfruhummerne ovenpå.
Skum suppen med stavblender i gryden og hæld den i tallerkenerne.
Stik de sprøde Serrano skinkeskiver ind mellem jomfruhummerne og pynt med lidt frisk kørvel.