1 Hvidkålshoved (ca. 2 kg ).
3 tsk salt pr. liter kogevand.
Endvidere.
100 g smør.
3 dl piskefløde.
Salt
Friskkværnet hvid peber
Del hvidkålen i 4 - 8 stykker.
Fjern de yderste grove blade og stokken.
Kom kålen i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.
Tag Kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af.
Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.
Hak kålmassen en gang igennem kødmaskinen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål.
Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse.
Den skal være som en ret tyk stuvning.
Varm kålen igennem ved svag varme. Hvis varmen er for stærk, brænder kålen på.
Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Byd kål til sylte, flæsk eller medister sammen med sennep og syltede rødbeder.