Logo

Kanin, stegt i gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kanin (ca. 2 kg )
100 g dijonsennep (4-6 spsk )
150 g letsaltet flæsk (uden svær og ben)
6 skalotteløg
2 fed hvidløg
75 g smør
2 ½ dl tør hvidvin
krydderurtebuket ( persille laurbærblad og timian)
salt og peber
1 dl piskefløde
saften af en ½ citron
250 g champignon
30 g smør
 
Kaniner købes flåede og udtagne. Skær hovedet af og kasser det.
Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs.
Kaninen er nu delt i 8 stykker.
Krydr kaninstykkerne med salt og peber og smør dem godt ind i dijonsenneppen.
Skær flæsket i små terninger.
Pil løgene og hak dem groft.
Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde.
Tag dem op med en hulske og smelt smørret i fedtet.
Svits de hakkede løg og de hele, pillede hvidløgsfed heri.
Brun derefter kaninstykkerne. Kort, ellers bliver senneppen bitter.
Tilsæt hvidvinen og krydderurtebuketten og lad retten stå ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca. 50 minutter.
Skær roden af champignonerne, skyl dem kort, tør dem og skær dem i skiver.
Svits champignonskiverne i smørret på en pande og stil dem til side.
Tag kaninkødet op med en hulske, læg det i et halv dybt fad og dæk med alufolie, så kødet holder sig varmt.
Si skyen op i en gryde, tilsæt piskefløden og lad den koge lidt ind.
Tilsæt champignonskiverne og flæsketerningerne og smag til med salt og peber og pisk citronsaften i.
Hæld saucen over kaninkødet og server straks.
 
Tips:Saucen kan jævnes med lidt Maizena hvedemel. Serveres med pillekartofler eller ris. Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her