
 
Her er en god og
mættende simreret, der varmer på en kold vinterdag. Sæt bønnerne i blød dagen
før eller tidligt om morgenen. 
4-6 personer. Arbejdstid:
1 time. Udblødning: 8 timer. Stege/bagetid: 3 timer. 
 
#
150 g kidneybønner 
200 g back bacon 
500 g skinkekød i
terninger 
2 rødløg 
2 fed hvidløg 
½ hvidkål 
3 limefrugter 
1 spsk olie 
 
Dressing: 
2 spsk rørsukker 
1 spsk dijonsennep 
2 spsk eddike, 
3 spsk tomatketchup 
2 spsk Worcestershiresauce 
2 dl øl 
¼ tsk chiliflager 
 
Tilbehør: brød 
*
 
Udblød
kidneybønnerne i vand i mindst 8 timer. 
 
Skær bacon i
strimler. Fjern evt. noget af fedtet. 
 
Pil rødløgene og
skær dem i både. 
Pil hvidløgsfeddene,
og hak dem fint. 
Snit kålen fint. 
Skær skallen og den
hvide hinde af limefrugterne, og skær frugtkødet i mindre stykker. 
 
Brun kødet i en varm
stegegryde med olie. 
Tilsæt bacon, rødløg
og hvidløg, og lad det svitse med. 
Krydr med salt og
peber, og vend kålen i gryden. 
 
Rør dressingen
sammen, og hæld den i gryden. 
Tilsæt
limestykkerne, læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 160 °C i 1½ time. 
 
Hæld de udblødte
bønner i en sigte, skyl dem i koldt vand, og bland dem i retten. 
Stil gryden tilbage
i ovnen i ca. 1 time. 
 
Smag retten til med
salt og peber, og server med brød. 
 
TIPS: Retten smager
næsten endnu bedre dagen efter, så du kan sagtens tilberede retten dagen før,
du skal servere retten den, og blot varme den i ovnen eller på komfuret i 20
min.