Logo

Kartoffelsuppe fra Herning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 kartofler
1 porre
1 gulerod
1 madæble
15 g smør eller margarine
½ l. suppe
Salt og peber
Persille
Purløg
4-6 skiver røget flæsk eller bacon
 
Skræl grønsagerne og skær dem i små tern.
Skær por­ren i tynde ringe, riv æblet groft på et råkostjern.
Bind porreblade og persille til en suppevisk og kog den med i suppen.
Svits grønsagerne i fedtstoffet og tilsæt suppen.
Kog kartoflerne under låg til de er møre (ca. 20 min.)
Tag suppevisken op og pisk suppen jævn.
Smag til med salt og peber.
Skær flæsket i terninger og rist det på panden.
Drys flæsk og finthakket purløg over suppen.
 
På den vestjyske hede var grønsager og især kartofler en daglig spise. Fra området syd for Herning stammer denne Kartoffelsuppe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her