Logo

Kartoffelsoufflé 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelpuré monteret med smør, piskefløde, æggeblommer og piskede hvider, tilsmagt med hakket purløg og bagt i åben cremefraiche mørdej.

1 kg puré af kogte kartofler
5 æggeblommer
50 g smør
3 piskede hvider
1 dl piskefløde
hakket purløg

Den varme kartoffelpure røres med smør, piskefløde og æggeblommer, smages til med salt, peber og hakket purløg, de piskede hvider vendes i.
Soufflémassen sprøjtes med glat tylle på forbagte cremefraiche mørdejsbunde og bages gylden og let souffleret ved 200º i ovn.

Variationer:
- Soufléen kan tilsmages med hakket sauteret løg/hakket kinapurløg/dild/estragon m.fl.
- Kartoffelsoufflémassen kan tilsættes op til ⅓ fintskårne, smørsauterede urter, fx. porre, gulerod, selleri m.fl.
- Kartoffelsoufflémassen kan tilsættes terninger af skinke eller sauterede baconterninger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.475 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her