Logo

Klassisk flæskesteg af kamsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Klassisk flæskesteg af kamsteg

 

Opskrift på en klassisk flæskesteg af kamsteg, som er danskernes favorit til julemiddagen. Server flæskestegen med brun sauce, brune kartofler og hjemmelavet rødkålssalat.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

 

# Ingredienser

1½ kg kamsteg

1-2 spsk salt

10-15 laurbærblade

1 spsk kryddernelliker

200 g suppeurter (lidt løg, porrer og gulerod)

 

* Tilberedning

Bed slagteren om at ridse kamstegen grundigt helt ned til kødet (gå den selv efter derhjemme, for nogle gange har slagteren lidt vel travlt og kommer ikke helt ud i kanten).

 

OBS: Hvis slagteren skærer ribbenene fra, så husk at få dem med hjem.

De kan enten bruges til at understøtte stegen, så den ligger lige på risten, eller til fond.

 

Drys rigeligt med salt mellem hvert svær - og her må man ikke være fedtet.

Det er saltets opgave at trække væske ud af sværen, så den kan blive sprød og knasende. 

Stik halve laurbærblade ned mellem hvert svær, og sæt to rækker kryddernelliker på hver side af laurbærbladene.

 

Placer stegen på en rist over bradepanden, hvori der hældes omkring en liter vand samt lidt ekstra opskårne suppeurter, og så sættes det hele ind i en 200 °C varm ovn ca 35-40 min pr. halve kg.

Kernetemperaturen skal være 65 °C, hvis du bruger et stegetermometer.

 

Hvis sværen ikke virker sprød, sættes grillen på til sidst. Men det skal ske for åben ovndør, mens man hele tiden vogter på den, så sværen ikke branker!

Laurbærbladene vil under denne proces blive helt svedne, men dem fjerner du bare, inden stegen skæres ud.

Hvis bradepanden koger tør undervejs, suppleres med ekstra vand. 

Lad stegen hvile i 15-20 minutter, før den skæres ud.  

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Anderledes flæskestegEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Langtidsstegt ribbenstegBedstes udgave af flæskesteg med sprøde svær. Når du foretrækker ribbensteg som udskæring,...
• Anderledes flæskestegEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnstegte KanelæblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!