Logo

Løgtærte med bacontern

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løgtærte med bacontern

 

En lækker løgtærte med bacon er skøn aftensmad. Du kan udelade baconstykkerne, så tærten bliver vegetarisk.

Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 45 min. 1 tærte til 4-5 personer

 

#

Tærtedej:

125 g koldt smør

175 g hvedemel

½ tsk salt

3 spsk koldt vand

 

Fyld:

4-5 løg

200 g bacontern

1 spsk olie

3 æg

2 dl mælk

150 g revet ost

salt og peber

Tilbehør: salat

*

 

SMULDR smør og mel sammen i en foodprocessor eller med et mørdejsjern.

Tilsæt salt, og saml dejen med koldt vand.

Rul dejen ud, og læg den i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).

Prik dejen, og stil den koldt i 30 min.

 

PIL løgene, og snit dem fint.

 

SKÆR bacon i terninger, og rist dem på en pande med olie.

Tag baconen af panden, og steg løgene bløde i fedtstoffet tilsæt evt. lidt mere olie.

 

FORBAG tærtebunden ca. 10 min. ved 200 °C i den nederste halvdel af ovnen.

Fordel løg og bacon over den forbagte bund.

 

PISK æggene let sammen med mælk, ost, salt og peber.

 

HÆLD æggemassen over løg og bacon, og bag tærten yderligere ca. 25 min. i den nederste halvdel af ovnen.

 

SERVER tærten med en god salat.

 

TIPS: Du kan også bruge en færdigkøbt tærtedej.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her