Logo

Langtidsstegt ribbensteg og grov mos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt ribbensteg og grov mos

 

Sæt pift på en god dansk ribbenssteg med krydderier fra de varme lande. Rist de hele krydderier på en pande, til de dufter kraftigt, så får du den helt rigtige smag frem.

6 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: min. 2 timer. Koge/stegetid: 2½ time

 

#

1 ribbenssteg (ca. 1500 g)

2 tsk hel fennikel

2 tsk hel koriander

2 tsk hel spidskommen

2 tsk havsalt

1 bundt frisk timian

1 spsk olie

 

Tilbehør:

1 kg kartofler

300 g knoldselleri, pastinak eller persillerod

300 g gulerødder

6 fed hvidløg

1-2 dl mælk

50 smør

salt og peber

1 bundt bredbladet persille

*

 

RIST fennikel, koriander og spidskommen på en tør pande, til de dufter.

Knus de tørrede krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn, og bland dem med skyllede timianblade og olie.

Gnid det ind i kødet og mellem sværene, og lad kødet trække i køleskabet 2-3 timer eller natten over.

 

LÆG stegen i en bradepande, og brun kødet i ovnen ved 225 °C i ca. 20 min.

Skru ned til 125 °C, og hæld ½ liter vand ved kødet.

Lad det stege ca. 2 timer til kødet er gennemstegt det skal have en centrumtemperatur på 65 °C. Hvis sværen ikke er sprød, så giv stegen 5-10 min. ved 250 °C eller under grillen.

 

SKRÆL kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove terninger.

Kog dem helt møre sammen med de pillede hvidløgsfed i letsaltet vand.

Hæld vandet fra, og mos det hele sammen med en kartoffelmoser.

Brug ikke håndmikser det gør mosen lang og klistret.

Rør mosen igennem med en træske, og tilsæt varm mælk og smør.

Smag til med salt og peber, og server med masser af hakket persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her