250 g kryddermayonnaise
1 spsk  karry
3 spsk  kolde løse ris
100 g kogt skinke
100 g kogt kylling eller høne
salt og peber
Rør karryen ud i en sjat koldt vand og rør det i mayonnaisen. 
Skær skinke- og kyllingekød i tern og tilsæt de løse ris. 
Smag til med salt og peber. 
Denne salat er velegnet til rester af kød og fjerkræ.
Kryddermayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk  salt
1 spsk  eddike
½ l olie
Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).
Smag mayonnaisen til med:
1 tsk  HP sauce
1 tsk  Worcestershiresauce
1 tsk  stærk dijonsennep
1 tsk  flydende Maggi-krydderi 
1 tsk  citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk  cremefraiche 18%