Logo

Lune skinkeskiver med champignon (jordbær)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


3-4 ret tykke skiver røget skinke (den skal være rosa med en fin lille fedtkant)
mørk farin
ca. 350 g champignoner
smør
lidt portvin
2 dl piskefløde
rasp

Stryg hver skive med lidt sennep og et drys mørk farin, fold dem en gang sammen og læg skiverne taglagt i et velsmurt, ovnfast fad.
Rist champignoner i letbrunet smør, dryp med lidt portvin, og tilsæt piskefløde, mens der røres livligt med paletkniven. Når det har kogt lidt ind, fordeles stuvningen over skinkeskiverne. Sigt en smule rasp henover, og stik fadet i en 225ºC varm ovn i 8-10 minutter.

Alternativ:
Lune skinkeskiver med jordbær
Man kan i stedet for champignonstuvningen dække skinkeskiverne med let optøede, dybfrosne udsøgte jordbær. Forinden skal der ligeledes dryppes med en smule portvin, hvorpå der sigtes flormelis og lidt rasp ovenpå. Hist og her nogle smørklatter og derpå 6-8 minutter i ovnen ved ikke for stærk varme (190ºC). Det lyder måske lidt mærkeligt med jordbærrene, men de harmonerer fint med skinken.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her