Skær en mørbrad i bøffer, og server dem med sprødt og sommerligt
tilbehør.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid:
25 min. Koge-/stegetid: 20 min.
#
300 g afpudset svinemørbrad
salt og peber
400 g nye gulerødder
1 spsk olie
15 g smør
Sauce:
2 skalotteløg
½ spsk olie
2 spsk estragoneddike eller hvidvinseddike
2 dl lys bouillon
1 tsk majsstivelse
½ dl piskefløde eller cremefraiche 38%
frisk estragon
evt. ½ tsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør:
Kartofler, kornperler eller ris.
*
Skær mørbraden i 4 tykke skiver, og krydr dem med salt og peber.
Pil og hak skalotteløg fint, og sauter dem bløde og blanke i
en gryde med olie.
Tilsæt eddike, og kog det næsten væk.
Tilsæt bouillon, og lad saucen simre i 10 min.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og rund af
med fløde.
Smag til med hakkede estragonblade, evt sennep, salt og
peber.
Skrub eller skræl gulerødderne, og steg dem langsomt ved
svag varme på en pande med olie.
Krydr med salt og peber.
Brun bøfferne på en varm pande med smør.
Skru lidt ned, og steg dem i 3-4 min. på hver side.
Server mørbradbøfferne med gulerødder, sauce og det valgte
tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin