Denne mørbradgryde ligner måske ikke den, du kender. Retten
har nemlig fået syrligt selskab af friske æbler, men indeholder stadig bacon,
løg og svampe.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
Mørbradgryde:
1 svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk olie
100 g bacon
2 løg
250 g champignon
2 røde æbler
2½ dl madlavningsfløde 8%
2 fed hvidløg
3-4 spsk hakket persille
Tilbehør:
½ savojkål
kogte ris eller perlebyg, rug eller spelt (beregn 1 dl rå
ris/perler pr. person)
*
FJERN evt. sener og hinder fra mørbraden og skær den i 2 cm
tykke skiver.
VARM smør eller olie på en pande, og brun kødet ved høj
varme på begge sider.
Læg kødet på en tallerken.
SKÆR bacon i terninger, og hak løgene.
Steg dem gyldnebrune på panden.
SKÆR champignonerne i kvarte, og steg dem sammen med bacon
og løg, til svampene er brune.
SKÆR æblerne i skiver, og bland dem med bacon, løg, svampe
og kød på panden.
Tilsæt fløde og evt. presset hvidløg, og kog forsigtigt op.
Lad retten simre i 5 min., og smag til med salt og peber.
Spæd evt. saucen med vand, hvis den er blevet for tyk.
Tilbehør: Skær kålen i strimler, kom dem i en gryde med 1 dl
vand, og krydr med salt.
Damp kålen i ca. 5 min., til den er mør med lidt bid.
LAD kålen dryppe af, og anret den på bunden af et fad.
Anret mørbradgryden ovenpå, og drys med hakket persille.
Server med kogte ris eller perler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin