Nyd fredag aften ved
grillen med baconsvøbte mørbradbøffer, grillet spidskål og gulerødder. Tænd
grillen mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle
flammerne væk, før man kan grille.
Arbejdstid: 40 min.
Grilltid: 20 min. 4 personer
# Ingredienser til Grillede mørbradbøffer med
spidskål:
1 stor svinemørbrad
salt og peber
8-16 skiver bacon
2 spsk olie
Smørtoppe:
150 g smør
½ dl gammeldags
kærnemælk
krydderurtesalt, fx
med brændenælder
Grønsager:
500 g friske
ærtebælge
1 stor håndfuld dild
1 bundt purløg
1 spidskål
6-8 gulerødder med
top
2 spsk olie
4 skiver rugbrød
*
Sådan laves Grillede
mørbradbøffer med spidskål:
Smørtoppe: Pisk
blødt smør skummende med en håndmikser og tilsæt gradvist kærnemælk. Fyld
smørret i en sprøjtepose og sæt 8 små toppe på et stykke bagepapir.
Drys med
krydderurtesalt og sæt smørtoppene i køleskabet.
Grønsager: Bælg
ærterne.
Snit dild og purløg
fint.
Skær spidskål i både
og gulerødder i halve på langs og vend dem med olie, salt og peber.
Afpuds
svinemørbraden, skær ud til 8 bøffer og krydr dem med salt og peber.
Læg 1-2 skiver bacon
stramt omkring siderne på hver.
Pensl grillristen og
derefter kødet med olie.
Brun kødet ved høj
varme på begge sider.
Steg videre ved
lavere temperatur i ca. 3-4 min. på hver side.
Grill kål og
gulerødder på alle sider, til grønsagerne er lune, men stadig sprøde.
Rist også rugbrødet
på den varme grill.
Anret de grillstegte
mørbradbøffer med grillede grønsager.
Drys med ærter, dild
og purløg og server ristet rugbrød og smørtoppe til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------