Denne opskrift er inspireret af den klassiske 'koteletter i
fad', og derfor kan du gå efter hvad de lige har i butikken, når du er ude at
handle.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 minutter
#
6-8 tynde koteletter
1 tsk hvidløgssalt
peber fra kværn
1 ds (ca. 1 dl) frossen orange juice
1 ds (225 g) majs
2 spsk stegte løg
2 spsk farin
30 g smør
*
1. Læg koteletterne i et ovnfast fad, der stilles i en varm
ovn (200-250 °C) i 5 min.
2. Tag fadet ud af ovnen.
Drys kødstykkerne på begge sider med hvidløgssalt og peber.
3. Hæld den frosne juice i en kande.
Tilsæt samme mængde kogende vand og rør, til juicen er
opløst.
4. Hæld væden fra majsene, der fordeles i bunden af det
smurte fad.
Læg koteletterne taglagt over majsen og drys med stegte løg
og farin.
Hæld orange juicen over og fordel resten af smørret i
klatter over retten.
5. Stil fadet tilbage i ovnen ved 200 °C i 20-25 min., til
kødet er mørt.
6. Serveres i fadet med løse ris til.