Logo

Ovnstegte revelsben fra Stevns

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg fersk stribet flæsk uden svær
salt
20-25 stenfri svesker
2-3 store syrlige æbler (fx Belle De Boskop )

Flæsket skæres ud til revelsben (få evt. en slagter til det), som lægges side om side i en bradepande, drysses med salt og sættes nederst i en ca 275°C varm ovn.
Æblerne skylles, deles og befries for kernehus.
De skal ikke skrælles, bare skæres i både.
Når revelbenene har stegt 1 times tid, lægges æbler og svesker i bradepanden og steger med resten af tiden.
Revelsbenene skal stege mindst 2 timer i alt, og de skal vendes temmelig mange gange i løbet af stegetiden, så de bliver ens brune på alle sider.
Sveskerne bør vendes, når kødet bliver vendt, så de ikke steger tørre på den ene side.
Hvis man synes, der samler sig lidt for meget fedt i bradepanden, kan man hælde det fra og i stedet tilsætte lidt vand.
Disse revelsben skal som allerede nævnt være meget møre og mørkebrune, når de er færdige, og det meste af fedtet skal være stegt af.
De kan sagtens steges i forvejen og varmes op i ovnen, lige inden de skal spises.
Så skal der bare hældes lidt ekstra vand ved, og opvarmningen bør foregå ved lav temperatur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her