Prøv at stege frikadellefarsen som en stor frikadelle, det
er nemt i hverdagen, hvor det gerne må gå lidt kvikt.
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Frysegnet. 4-5 personer
#
Fars:
400 g hakket svine- og kalvekød
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk hvedemel
1 æg
1 lille løg eller 3-4 skalotteløg
1 økologisk citron
2 dl grønsagsbouillon
25 smør
1 spsk olie
Rodfrugter:
500 g gulerødder
500 g persillerødder eller pastinak
1 spsk frisk timian
1 spsk citronsaft
1 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: lidt blandet salat og brød
*
RØR kødet sejt med salt.
Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan
bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.
RØR peber, mel og æg i kødet.
Tilsæt hakket eller revet løg og fintrevet citronskal.
Rør godt, og tilsæt derefter den kolde bouillon lidt ad
gangen.
Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende.
LAD smør og olie blive gyldent på en pande (ca. 28 cm).
Form farsen til en stor frikadelle på panden.
Steg et par min. ved høj varme, skru ned til middelvarme, og
steg 8-9 min.
Vend pandefrikadellen ved hjælp af et grydelåg, og steg den
anden side på samme måde.
RENS rodfrugterne, og skær dem i stave. Kog dem ca. 5 min. i
letsaltet vand.
Dryp dem af i en sigte, og lad dem køle lidt af.
Vend grønsagerne med timian, citronsaft, olie, salt og
peber.
ANRET pandefrikadellen med de marinerede rodfrugter og
salatblade.
Server med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin