1 port.
 
½ stk stor gulerod 
1 stk mellemstor pastinak 
½ stk løg 
1 lille stykke kålrabi, snittet 
25g røget skinke 
½ spsk blød plantemargarine 
½ dl vand 
½ stk bouillonterning ca.60g
250g frosne haricots verts (1 pk)
1 tsk basilikum, helst frisk 
½ tsk paprika 
sort peber fra kværn
 
Pil, skræl og rens rodfrugter og løg. 
Snit gulerødder og pastinakker i ca. ½ cm tykke stykker. 
Skær løgene i skiver eller halve og skinken i små terninger. 
Svits løgene og skinken i margarinen uden at brune. 
Kom gulerødder og kålrabi i gryden med bouillon og krydderier og lad det hele koge ca. 5 minutter, før pastinakkerne lægges i. 
Kog 5-10 minutter, til grønsagerne er møre, men sprøde. 
Kom haricots verts i og kog 5 minutter mere. 
Server gryden varm med det samme. 
Server hertil groft brød med blød plantemargarine. 
Slut af med en appelsin. 
 
Næringsindhold i 1 portion gryde med 2 skiver groft brød med blød bordmargarine, 1  glas lyst øl og 1 appelsin 
kj 2180, kcal 520, fibre 12,0g, fedt 14,4g (24E%), mættet fedt 4,1g, flerumættet fedt 5,0g, P/S 1,2, kolesterol 27 mg.