En salat tallerken med skinkestrimler er meget appetitlig,
mættende og let at lave.
Til 4 personer (brug kun ¼ til 1 person). Tilberedningstid: 10 min.
#
100 g kogt skinke
1 ds (200 g) grønne bønner
1 ds (220 g) artiskokhjerter
1 løg eller 3 forårsløg
2 tomater
½ iceberg salat eller anden salat
Dressing:
10 dl cremefraiche
1 syltet
agurk
½ rød peberfrugt
1 spsk tomatketchup
salt og peber fra kværn
*
1. Skær skinken i tynde strimler.
Hæld væden fra bønnerne og skær dem i små stykker.
2. Hæld væden fra artiskokhjerterne og skær dem i halve
eller kvarte efter størrelse.
3. Pil løget og skær det i ringe eller skær forårsløgene i
meget tynde skiver.
Skær tomaterne i skiver.
4. Skær salaten i småbidder, der fordeles på 4 tallerkener.
Fordel resten af ingredienserne over med skinkestrimlerne
øverst.
5. Rør dressingen sammen af cremefraiche tilsat finthakket
agurk og små terninger af peberfrugt. Smag til med tomatketchup samt salt og
peber.
Dressingen serveres i en skål for sig.
6. Salaten kan serveres som tilbehør til en kødret eller
spises som selvstændig ret med brød og smør til.