¾ kg kartofler 
400 g  hakket kalv og flæsk 
1 spsk  smør 
1-2 fed pressede hvidløg 
1 ds flåede og hakkede tomater 
1 tsk  timian 
Salt og peber 
3 dl cremefraiche 
3 dl  reven ost
 
Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre, hæld vandet fra og lad dem køle af.
Svits det hakkede kød i smør, til det tager farve og smuldrer. 
Tilsæt presset hvidløg og flåede tomater og smag til med timian, salt og peber. Lad blandingen simre i 5 min.
Pil kartflerne og skær dem i skiver. 
Læg skiverne i bunden af en surt form og fordel kødblandingen ovenpå. 
Rør cremefraiche og 2 dl  af osten sammen og fordel det over kødet. 
Drys med resten af osten. 
Gratiner retten i ovnen ved 200°C i ca. 30 min. eller til den er gyldenbrun.